BAKLAVA

Malzeme: 1 kg. sert buğday unu, 3 yumurta, 10 gr. tuz, su, 150 gr. nişasta, 700 gr. sadeyağ, 500 gr. Antep Fıstığı içi (boz fıstık), 750 ml. süt,75 gr. irmik.

Kıvam için: 1 kg. toz şeker, 450 ml. su.

 

Yapılışı: Yumurtalar iyice çırpılır, unun ortası açılarak çırpılmış yumurtalar, su, tuz eklenir ve yoğrulur. (Hamur, kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır.)

Dinlendirilmiş hamur pazılara bölünüp oklava ile ince açılır. Tezgaha nişasta serpilerek yufkalar iyice inceltilir. Yağlanmış tepsiye aralarına sadeyağ serpilen kat kat yufkalar yerleştirilir. Araya irmik ve sütle hazırlanan kaymak ve çekilmiş Antep Fıstığı eşit miktarda yayılır, diğer yufkalar yerleştirilerek katlar tamamlanır. Kare veya dikdörtgen şeklinde ya da havuç dilimi gibi kesildikten sonra üzerine ılık sadeyağ gezdirilip fırına verilir.
1 kg. şeker ve 450 ml. su kaynatılarak kıvam hazırlanır. Fırından çıkartılan baklava sıcak şerbeti verildikten sonra yerinden oynatılmadan soğuyuncaya kadar bekletilir. Ardından servis yapılır. 

Afiyet Olsun... 

e-katalog