SAĞLIĞIMIZA KATKILARI

Rengi, rayihası ve tarifi imkansız lezzeti ile vazgeçemediğimiz Antep Fıstığı’nın sağlığımıza katkıları da saymakla tükenmiyor.

Besin değeri yüksek bir yiyecektir Antep Fıstığı. Özellikle B1, B2, E ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor, demir minerali açısından zengindir. 10-12 adet Antep Fıstığı vücudun günlük yağ ihtiyacını, 100 gramı vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35’ini karşılamaktadır.

Kandaki kötü kolesterolü düşürüp, iyi kolesterolü yükseltmektedir. Yapılan araştırmalarda, kronik kalp rahatsızlıkları ve kanser riskini azaltan ‘resveratrol’ adlı antioksidan maddenin bulunduğu tespit edilmiştir.

e-katalog